Blog o rodzinie i gotowaniu
Blog > Komentarze do wpisu

Kurczak w sosie arabskim

Kurczak w sosie arabskim

Dzięki Streetcom testujemy nowe sosy orientalne marki Łowicz. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, gesty i aromatyczny sos oraz dobrze dobrane przyprawy, w których marynowaliśmy mięso. Łatwy i smaczny obiad w kilka minut, a do wyboru trzy smaki: arabski, karaibski i seczuański :) 

Kurczak w sosie arabskim

Składniki:
4 podudzia z kurczaka
1 sos Łowicz arabski
1 jabłko
2 łyżki płatków migdałowych
200 g ryżu  
2 łyżki oleju

Kurczaka zamarynować w oleju i przyprawach umieszczonym na nakrętce słoika, następnie po 20 min. usmażyć z obu stron. Jabłko przekroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne, a następnie pokroić w plasterki. Do usmażonego kurczaka dodać jabłko oraz sos Łowicz, dusić jeszcze pod przykryciem 10-15 min. Ryż ugotować w osolonej wodzie, nałożyć na talerze, dodać mięso, polać sosem i posypać uprażonymi na gorącej patelni płatkami migdałowymi. Smacznego!

Kurczak w sosie arabskim

wtorek, 19 maja 2015, gukinga
Tagi: kurczak

Polecane wpisy



Winiary - serwis kulinarny

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
myTaste.pl