Blog o rodzinie i gotowaniu
Blog > Komentarze do wpisu

Sałatka magenta

Sałatka magenta style

Zapraszam na aromatyczną zimową sałatkę w kolorze magenta :) Smaki idealnie się komponują, a buraczki i granat nadają jej niesamowitej barwy, do tego sycący pęczak i wędzony twaróg, mogłabym ją jeść każdego dnia :)

Sałatka magenta

składniki:
3 ugotowanie buraki
3 łyżki kaszy jęczmiennej pęczak 
80 g rukoli
1/2 pęczka natki pietruszki
1 granat
150 g twarogu wędzonego
2 łyżki octu balsamicznego Monini
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżeczki miodu
2 ząbki czosnku

Kaszę jęczmienna ugotować w osolonej wodzie, a następnie ostudzić, powinna być sypka i nie rozgotowana. Buraki pokroić w kostkę, dodać kulki granatu, rukolę, posiekaną natkę pietruszki, kaszę i wszystko delikatnie zamieszać. Czosnek obrać i drobno posiekać, dodać miód, ocet balsamiczny i oliwę z oliwek, dokładnie wymieszać. Sałatkę przełożyć do salaterki, posypać pokruszonym wędzonym twarogiem, polać dressingiem i udekorować pietruszką. Smacznego!

Sałatka magenta

Odkrywaj Mistrzowskie Smaki

piątek, 09 stycznia 2015, gukinga
Tagi: sałatka

Polecane wpisy

Komentarze
2015/01/10 10:18:01
wygląda nieziemsko! z wielką, ba, ogromną chęcią się na nią skuszę!
-
2015/01/10 17:46:54
Dzięki, na nas też działa ten polor mega pozytywnie :)
-
2015/01/10 17:48:14
hehehe oczywiście miałam na myśli kolor ;)


Winiary - serwis kulinarny

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
myTaste.pl