Blog o rodzinie i gotowaniu
Blog > Komentarze do wpisu

Figowe figle



Figowe figle to bardzo efektowna przystawka, a buraczkowo-czosnkowy smak pasty twarogowej zadziwi każdego:)


Figowe figle

Składniki:
100 g twarogu
2 łyżki koncentratu z buraków
1 łyżka majonezu
0,5 ząbka czosnku
szczypta soli
szczypta białego pieprzu
1 ser brie
3 figi
3 szt. Chleba musli Haverland
2 liście sałaty

Chleb musli podzielić na cztery kwadratowe kawałki, figi na ćwiartki, a ser brie pokroić w trójkąty. Twaróg, majonez i koncentrat z buraków zmiksować blenderem. Dodać rozgnieciony czosnek, pieprz i sól. Pastę twarogową przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać na chleb musli, a następnie udekorować figą, serem brie i kawałkiem sałaty. Smacznego!



Przepis bierze udział w akcji:
 

Przepis bierze udział w konkursie "Kosmetyczne inspiracje – kulinarne akrobacje!". Produkt Apart Natural, które mnie zainspirowały to Żel pod prysznic-figa i irys: http://apartnatural.eu/pl/produkt,13,7,14,figa-i-irys.html
poniedziałek, 08 października 2012, gukinga
Tagi: figi

Polecane wpisy

Komentarze
2012/10/15 17:58:17
bardzo oryginalny pomysł ;)
pozdrawiam ciepło!,
Szana :)


Winiary - serwis kulinarny

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
myTaste.pl