Blog o rodzinie i gotowaniu
Blog > Komentarze do wpisu

Sos tatarski



Sos tatarski to dla mnie obowiązkowy dodatek do szynki podczas wielkanocnego śniadania:)

Składniki:
1 słoiczek grzybków marynowanych (ok. 10 szt.)
2 ogórki kiszone
1 cebulka szalotka
szczypiorek
rzeżucha
1 łyżka majonezu
2 łyżki jogurtu
1 mini kostka Knorr czosnkowa
1 szczypta białego pieprzu

Grzybki, ogórki i cebulę pokroić w drobną kosteczkę, a szczypiorek i rzeżuchę posiekać. Dodać majonez, jogurt, kostkę czosnkową i biały pieprz, wszystko dokładnie wymieszać, a po wierzchu posypać szczypiorkiem i rzeżuchą. Smacznego!

Przepis bierze udział w akcji:

poniedziałek, 19 marca 2012, gukinga
Tagi: sos

Polecane wpisy

Komentarze
2012/03/19 21:15:32
jestem jego fanką :)
pozdrawiam ciepło i zapraszam do siebie,
szana-banana
www.gastronomygo.blogspot.com
-
2012/03/20 10:51:48
Też go uwielbiam:)


Winiary - serwis kulinarny

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
myTaste.pl